top of page

Vikten av att skydda sin bil inför vintern.


Vintersäsongen är för de flesta i bilbranschen betydligt lugnare av både förklarliga och oförklarliga skäl. Bilverkstäderna ser inte mycket av det som vi brukar kalla för sommarbilar och bilvårdsfirmorna sitter i samma båt, fast i deras ände läcker det även in! Varför är det så?


Att sommarbilarna står på sommardäck när vinterväglag råder är en förklaring, att de står vinterförvarade långt in i en lokal tillsammans med flera andra är en annan. Att det är obekvämt och opraktiskt att förflytta sig i vinterkylan medan bilen är inlämnad skulle kunna vara en annan. En uppoffring jag skulle vilja råda fler till att ta. Varför? För att det kan i många fall vara en investering i bilekonomin.

Genom att lämna in bilen på vintern till bilverkstaden, tja det påverkar inte direkt, men skjut inte upp verkstadsbesöket till våren, det kan bli betydligt dyrare då om du kör med ett begynnande fel i några månader under dessa mindre gynnsamma förhållanden som vintern har att erbjuda.


Bilvården då? Varför skulle det vara en investering att gör på vinterhalvåret? Sanningen är den att den största investeringen gör du INFÖR vintern, innan eländet har börjat.


När du lämnar in din bil för någon form av behandling hos en seriös bilvårdsfirma får du följande:

  • En rejält noggrann rengöring som tar bort alla otrevligheter som hjälper till att orsaka salt så som grus, salt asfalt, järnpartiklar osv.

  • I de flesta behandlingar ingår någon form av polering, polering innebär slätare yta och därmed blir det svårare för kontamineringarna att fästa.

  • Ett bra vax eller ännu hellre, ett lackskydd eller en försegling av något slag, en behandling som gör bilen lättare att hålla ren, blankare finish och en skyddande hinna som förebygger inte bara att bilen blir smutsig utan den fördröjer även saker som rostangrepp och slitage på lacken i form av repor.

  • Skötselråd, från val av produkter till tillvägagångssätt.


Var inte rädd för att unna din bil ett julbad hos ett proffs.


Sommarbilen då, varför skulle du tjäna på att lämna in den på vintern?


Ofta har bilvårdsfirmorna betydligt mindre att göra på vintern och om du inte kan förhandla till dig ett bättre pris så kommer de ha gott om tid att lägga på att just din ögonsten ska få all den kärlek den förtjänar och risken för stressmissar minskar markant.

Har du investerat i en bil du älskar? Investera i någon som älskar att ta hand om bilar.

27 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Fick tvättat min plåtis husbil. Blev jättebra👍

Like
bottom of page